GP BiH posjetili ambasador Mađarske i predstavnici ambasade Ruske Federacije

20. Mar 2017. | 18:01 | NV
Sastanak u Glavnom uredu

Zamjenik direktora Granične policije BiH Zijad Srabović i načelnik Kabineta direktora Radiša Samardžija danas su primil ambasadora Mađarske u BiH Józsefa Négyesija i atašea za ekonomske odnose s inozemstvom Pétera Heteija.

Zamjenik direktora GPBiH prezentirao je nadležnosti, organizaciju i aktivnosti ove policijske agencije u prethodnom periodu.

Razgovarano je o borbi protiv ilegalnih migracija i svih oblika prekograničnog kriminala.

Dogovoreni su modaliteti saradnje dviju institucija u narednom periodu s posebnim akcentom na saradnju iz područja savremene tehnologije.

 

Predstavnici Ambasade Ruske Federacije u posjeti Graničnoj policiji BiH

Zamjenik direktora Granične policije Bosne i Hercegovine Zijad Srabović i načelnik Kabineta direktora Radiša Samardžija primili su danas zamjenika ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Frolova i drugog sekretara Sergeja Suslova.

Tokom sastanka sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom.

Zamjenik Srabović istakao je da ova policijska agencija ulaže znatne napore u cilju osiguravanja uvjeta što efikasnijeg provođenja granične kontrole i u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala.

Zaključeno je da će saradnja između GPBiH i Ambasade Ruske Federacije u BiH biti dodatno unaprijeđena u svim segmentima rada, a posebno u razmjeni informacija, borbi protiv prekograničnog kriminala i terorizma te sprečavanju ilegalnih migracija.

Frolov i Suslov zahvalili su na gostoprimstvu te istakli značaj bilateralne saradnje, saopšteno je iz GP BiH.

 

NV

Na vrh