Grad Sarajevo s Kantonom i Federacijom BiH, uputit će Skoplju pomoć

U znak suosjećanja, solidarnosti i podrške sa partnerskim gradom Skopljem, Grad Sarajevo je pokrenuo inicijativu da se uputi pomoć u saniranju posljedica katastrofalnih poplava koje su nedavno zadesile Makedoniju

10. Aug 2016. | 15:45 | Dž.A.
makedonija

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka je u saradnji s premijerima Federacije BiH i Kantona Sarajevo Fadilom Novalićem i Elmedinom Konakovićem dogovorio pomoć.

Tim povodom je Gradska uprava održala sastanke sa nadležnim institucijama Federacije BiH i Kantona Sarajevo kako bi dogovorili slanje pomoći, u prvom redu tehničke podrške za čišćenje ulica i domaćinstava, pumpi visokog pritiska za ispumpavanje mulja i vatrogasna vozila.

Očekuje se da u što kraćem vremenskom roku budu završene sve potrebne procedure kako bi ova pomoć što prije krenula prema Skoplju.

Sarajevo i Skoplje povezuju tradicionalno prijateljske, partnerske veze koje su formalizovane Sporazumom o saradnji potpisanim 2007. godine.

“Grad Sarajevo ne zaboravlja pomoć koju je Grad Skoplje svojevremeno uputio nama za vrijeme poplava u maju 2014. godine kada je poslao šestočlanu ekipu vatrogasaca sa vozilom i potrebnom opremom”, istaknuo je Skaka, te i ovom prilikom, u ime dužnosnika i građana Sarajeva, gradonačelniku Kocu Trajanovskom i građanima Skoplja uputio izraze iskrene i duboke sućuti – saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

 

(FENA)

Na vrh