Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić večeras zvanično otvorio 8. Rally Jahorina 2014.

Nakon što je sve prisutne pozvao da minutom šutnje odaju dužno poštovanje poginulim rudarima u jami Raspotočje, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić večeras je ispred BBI-a centra ozvaničio početak 8. Rally Jahorina 2014. koji će se u nedjelju voziti na području Sarajeva i lstočnog Sarajeva, stazama koje prolaze kroz općinu Stari Grad, te olimpijske planine Jahorinu i Trebević

6. Sep 2014. | 21:54 | Z.P
28099


Večerašnjem ceremonijalnom startu prisustvovao je veliki broj građana Sarajeva, pogotovo ljubitelja autosporta, koji su imali priliku da pogledaju atraktivne trkaće automobile i druže se sa vozačima.

“Dobrodošli u olimpijski i grad sporta. Nakon održanog hokejaškog spektakla u januaru, biciklističke utrke pod pokroviteljstvom Tour de France u junu, i ovim relijem za koji vjerujem da će postati tradicionalan, afirmišemo Sarajevo, njegove olimpijske bisere – Trebević i Jahorinu, i staru jezgru grada kao privlačnu turističku i sportsku destinaciju”, istaknuo je Komšić, te učesnicima rallyja poželo dobru vožnju, dobru koncentraciju, što manje izlijetanja sa staze.

Željama za uspješnu vožnju i mnogo sportske sreće, pridružio se i Nebojša Džebo, izaslanik gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

(Agencija FENA)

Na vrh