Gradonačelnik Tuzle govorio o programima za mlade

9. Dec 2016. | 22:45 | NV
IMG_4271

U povodu obilježavanja 12 godina uspješnog postojanja i rada programa Fondacije tuzlanske zajednice „Omladinske banke“, danas je u Narodnom pozorištu Tuzla, održana III konferencija omladinskih banaka pod nazivom „12 godina prilika za mlade“, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Kao jedan od veoma uspješnih primjera, koji je namijenjen kreiranju novih radnih mjesta za mlade,  kako bi mladi ljudi kvalitetno živjeli i radili u Tuzli, gradonačelnik Imamović je naveo projekat Tehnološkog parka BIT centar. Ovom prilikom gradonačelnik Tuzle je govorio i o programima za mlade, koje gradska administracija već dugi niz godina realizuje, a koji su vezani za obrazovanje, rad i zapošljavanje mladih u Tuzli, te načinima i metodama pomoću kojih mladi mogu provesti svoje ideje i doći do izražaja u društvu.

Na konferenciji su predstavljeni uspjesi i rezultati koje je Fondacija tuzlanske zajednice kroz program Omladinske banke, postigla od 2004. godine, pa do danas. Kroz ovaj program mladi su odlučivali o projektima mladih, dodjeljivali sredstva, pratili rad i zajedno unapređivali život u pet lokalnih zajednica Tuzlanskog kantona.

 

NV / Grad Tuzla

Na vrh