Gradonačelnik Tuzle se susreo sa zamjenikom šefa misije SAD u BiH

27. Jul 2017. | 21:04 | NV
IMG_1435

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, susreo se danas u Gradskoj upravi sa zamjenikom šefa misije Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Paulom Horowitzem i šefom ekonomskog odjela Ambasade SAD u BiH, Johnom Ashworthom.

Tokom sastanka, gradonačelnik Imamović je upoznao predstavnike Ambasade SAD-a sa aktivnostima koje gradska administracija provodi sa ciljem kreiranja uvjeta za kvalitetniji život građana, brži ekonomski razvoj, nove investicije i otvaranje novih radnih mjesta.

Istaknuto je, da u cilju povećanja broja zaposlenih, već nekoliko godina, Grad Tuzla provodi aktivne mjere podrške u oblasti poduzetništva i poljoprivrede, sa ciljem bržeg zapošljavanja i stvaranja novih firmi. Na sastanku je razgovarano i o mjerama koje Grad, u okviru svojih nadležnosti, poduzima kako bi se smanjila zagađenost zraka.

Gradonačelnik i predstavnici Ambasade SAD razgovarali su i o inicijativi gradonačelnika Imamovića o neophodnim ekonomskim, socijalnim i ustavnim reformama u Federaciji BiH, kako bi se postigla veća efikasnost javne uprave, veća ravnopravnost građana, bolji poslovni ambijent, te smanjenje korupcije, što bi u konačnici dovelo do boljeg života svih građana Federacije BiH.

 

NV / Grad Tuzla

Na vrh