GRAS dobija 20 tramvaja iz Turske

Još jedan projekat kao rezultat potpisanog Sporazuma o saradnji, jeste donacija 20 tramvaja Grada Konye Gradu Sarajevu. Radi se o tramvajima koji su veći od onih koje KJKP GRAS trenutno ima i, samim tim, moći će primiti više putnika

30. Oct 2014. | 13:37 | S.K
30933

Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju Republike Turske (TIKA) za BiH, koja je na sebe preuzela transport donacije iz Istanbula, tokom susreta koji je gradonačelnik Ivo Komšić inicirao sa direktorom Fatihom Karacom, iskazala je spremnost podržati realizaciju i ovog značajnog projekta za grad Sarajevo.

Podsjećamo da je zahvaljujući intenzivnoj saradnji dva grada pobratima, Sarajeva i Istanbula, uspješno je realizirana donacija 15 autobusa iz ukupnog kontigenta od 30 autobusa, dogovorena tokom susreta gradonačelnika Sarajeva prof. dr. Ive Komšića i turskog ambasadora u BiH, Nj.E. Cihada Erginay-a 15. augusta ove godine.

Zahvaljujući ovoj donaciji, umnogome je poboljšan javni gradski saobraćaj vraćanjem deset gradskih linija koje su zbog kvarova i nedostatka zamjenskih vozila bile van funkcije. Isporuka preostalih 15 autobusa istanbulskog preduzeće za javni saobraćaj (IETT), očekuje se uskoro.

Grad Sarajevo ima čvrstu i kontinuiranu saradnju sa turskim pobratimskim i prijateljskim gradovima: Istanbulom, Ankarom, Konyom i Bursom.

Oznake: >

Na vrh