Grude: Otvoren 23. maloprodajni objekat kompanije Hifa Petrol i 40. u grupaciji Hifa

23. May 2017. | 09:51 | NV
hifa

U petak je na području općine Grude, u mjestu Sovići, kompanija Hifa Petrol otvorila je svoj 23. maloprodajni objekat i 40. u sastavu grupacije Hifa.

Otvorenjem ovog maloprodajnog objekta u Grudama, najuspješnija naftna kompanija u BiH u protekle tri godine, dodatno proširuje svoju poslovnu mrežu i jača svoj status prije svega kada je u pitanju Zapadnohercegovački kanton, a samim tim i područje cijele Bosne i Hercegovine.

Ovo je druga benzinska pumpa Hifa Petrola-a  otvorena u ovoj godini.

“Kao što je i do sada bila praksa prilikom otvaranja benzinskih pumpi, a već je postala naša tradicija, prvih 250 kupaca će dobiti 10 litara goriva gratis, dok će za ostale kupce biti obezbjeđeni prigodni pokloni. Na ovom području aktivno smo pristuni već  dvije godine u veleprodaji, s obzirom da naš terminal u sklopu ove pumpe posluje već od 2015. godine. Otvorenjem ove pumpe našim kupcima želimo i u maloprodaji ponuditi vrhunski kvalitet roba i usluga, kao što smo to prethodnih godina radili u veleprodaji na ovom području“, riječi su Ahmeda Ahmetlića, pomoćnika direktora  kompanije HIFA PETROL.

Otvorenjem ove poslovne jedinice direktno je obezbijeđeno 7  novih radnih mjesta, što znači da ova kompanija trenutno ima preko 275 uposlenih.

Također, ovom prilikom najavljena su nova ulaganja obzirom da su u toku adaptacije maloprodajnih objekata koji od ove godine posluju pod novih brendom „HP Shop“ i po čemu se Hifa Petrol znatno razlikuje od drugih benzinskih pumpi.

 

NV

Na vrh