Hadžimešić: Džumhur i Bašić su velika podrška cjelokupnom tenisu u BiH

Bosanskohercegovački teniseri, Damir Džumhur i Mirza Bašić, plasmanom u drugo kolo Australian Opena u Melbournu, ostvarili su još jedan istorijski uspjeh za naš sport

18. Jan 2016. | 14:12 | K.K
53189

Na startu prvog Grand Slam turnira sezone Bašić je pobijedio favoriziranog Holanđanina Robina Haasea, 64. igrača na ATP listi, sa 3:0, dok je Džumhur bio bolji od Britanca Kylea Edmunda, 88. igrača svijeta, sa 3:2.

Direktor Teniskog saveza BiH, Senad Hadžimešić, u izjavi za Fenu je kazao da je početak sezone izuzetno uspješan za naš tenis.

“Jako smo sretni i ponosni što imamo priliku da u glavnim žrijebu Grand Slam turnira imamo dva predstavnika, koji su nakon velike borbe uspjeli da prođu prve prepreke i plasiraju se u 2. kolo. U ime saveza čestitam momcima na ostvarenim rezultatima”, kazao je Hadžimešić.

Najbolje bh. tenisere u 2. kolu očekuju igrači iz samog vrha svjetskog tenisa, Čeh Tomas Berdych i Belgijanac David Goffin.

“Istina, Džumhura i Bašića u 2. kolu očekuju dobro rangirani protivnici, ali ako budu imali dobar dan, kao što su imali na startu, može se svašta očekivati. Biće veoma interesantno gledati obojicu kad budu igrali protiv šestog i 16. igrača svijeta. Mislim da Damir može odigrati dobar meč s Belgijancem, dok Mirza također ima veoma težak zadatak s Berdychom. To su vrhunski teniseri, ali nikad se ne zna, to je tenis, svašta se dešava, ako se Džumhur i Bašić budu ovako borili mislim da ćemo još jednom uživati”, kazao je Hadžimešić.

Dobra forma naših najboljih tenisera veliko je ohrabrenje pred nastup reprezentacije u Davis cupu.

“Svakako da su ovo dobre vijesti vezane i za naš Davis cup tim. Naši teniseri idu ka samom vrhu, doprinose popularizaciji ovog sporta i velika su podrška kompletnom bh. tenisu”, izjavio je Hadžimešić.

U meču 1. kola Druge grupe Euro-afričke zone Davis cupa reprezentacija BiH se sastaje sa Tunisom. Meč će se igrati od 4. do 6. marta u BiH.

(Agencija FENA)

Na vrh