Hajdarević: Muhamed Mujkanović u srcu nosio sevdalinku!

Pjesmom "Bili smo skupa jednu noć“, počela je danas je u Tuzli komemoracija Muhamedu Mujkanović, poznatom bh. intepretatoru sevdalinki koji je nedavno preminuo u 74. godini

13. Jan 2015. | 15:41 | S.K
34777

“Muhamed Mujkanović je, doista, u srcu nosio sevdalinku i na sve nas, na svoj osoben način, prenosio njenu neopisivu ljepotu. Bh. scena ostala je bez još jednog interpretatora bosanske sevdalinke i sjajnog izvođača i autora novokomponovane narodne pjesme”, istakla je u svom obraćanju etnomuzikolog Enisa Hajdarević Šojko. 

Smatra da će vrijeme pokazati koliki je to gubitak, kao što će i pokazati i potvrditi "vrijednost onoga što nam je za života dao i ostavio istinski narodni umjetnik".
 
Ramiza Milkunić, predsjednica Udruženja estradnih izvođača Tuzlanskog kantona, kazala je za Mujkanovića da joj je bio drug, saradnik ali i savjetnik kad je u pitanju njegovanje sevdalinke.

“Sve ove godine našeg zajedničkog rada protkane su vrhunskom umjetnošću, a posebno brigom o porodici i našim najmilijim. Neizmjeran si doprinos dao svim izvođačima, svim muzičarima koje si poznavao i koji su te poznavali za šta ti se zahvaljujemo i zbog toga ćeš vječno živjeti u našim srcima”, istakla je Milkunić.

Na komemoraciji su se prigodnim govorom obratili i Kadira Demirović, predsjednica UG "Sevdalije“ Tuzla, Semir Fejzić, direktor BKC Tuzla i Jasmin Imamović, gradonačalnik Tuzle. 

(Agencija FENA)

Na vrh