Hamdija Lipovača oslobođen optužbi za zloupotrebu položaja

26. Mar 2018. | 13:40 | NV
34951

Kantonalnu sud u Bihaću donio je oslobađajuću presudu Hamdiji Lipovači, Alenu Gluhaliću, Aidi Džambegović, Zolić Senki i Seadu Dupanoviću.

Tužilaštvo USK stavljalo je na teret Lipovači, bivšem načelniku Bihaća i premijeru USK, Alenu Gluhaliću, Aidi Džambegović, Senki Zolić i Seadu Dupanoviću da su prilikom izvođenja radova na SRC “Stens” u Bihaću od 2006. do 2009. godine iskoristili položaje i unošenjem neistinitih podataka u građevinske knjige i uvećavanjem vrijednosti izvedenih radova na štetu Općine Bihać pribavili sebi imovinsku korist.

Hamdija Lipovača je oslobođen optužbe da je oštetio Opštinu Bihać za 516.000 KM, dok je Senka Zolić bila optužena za nesavjestan rad u službi kao Lipovačina stručna savjetnica.

Nakon oslobađajuće presude Hamdija Lipovača je potvrdio da je i ranije upozoravao da se radi o politički motiviranoj optužnici.

“Ovo je treća oslobađajuća presuda na tri različita suda. Ako su tri suda donijela oslobađajuću presudu, a Tužilaštvo USK i dalje istrajava u svojim optužbama, mogu zaključiti da je njihova želja politički motivirana s ciljem da me se makne iz političkog života. Što se mene tiče, odazvat ću se svakom sudu u državi koji me pozove”, rekao je Lipovača.

 

NV / NAP

Na vrh