Haradinaj ipak dobio vizu za SAD i ide na Molitveni doručak kod Donalda Trumpa

6. Feb 2018. | 08:00 | NV
42552

Premijer Kosova Ramush Haradinaj ipak je dobio američku vizu i prisustvovaće u Washingtonu Molitvenom doručku koji organizuje američki predsjednik Donald Trump.

To je za prištinske medije potvrdila direktorica Kancelarije za odnose s javnošču u kabinetu kosovskog premijera Donjeta Gashi, prenose srbijanski mediji.

“Premijer će se sastati s kongresmenima i senatorima i da ti sastanci su potvrđeni”, dodala je ona.

Nacionalni molitveni doručak koji se obično održava u četvrtak početkom februara u Washingtonu, u zajedničkoj molitvi okuplja predsjednika SAD, članove Kongresa, američke političare, vojne lidere i goste iz stotinak zemlja.

Manifestacije povezane s Molitvenim doručkom traju nekoliko dana sa oko 3.500 gostiju i sastoje se iz niza sastanaka, ručkova i večera, ali je centralni događaj doručak u četvrtak na kojem govore predsjednik SAD i jedan gost čiji se identitet ne otkriva do posljednjeg časa.

Haradinaj je trebalo da 11. januara prisustvuje skupu u organizaciji komandanta Nacionalne garde Iowe, ali je ta posjeta otkazana jer mu nije izdata viza.

U Prištini se neizdavanje vize ocijenjivalo kao prvi znak mjera koje će SAD i druge zemlje “velike petorke” preduzeti protiv lidera Kosova koji podržavaju ukidanje Specijalnog suda te odbijanje demarkacije granice sa Crnom Gorom.

 

NV

Na vrh