Harun Mahmutović: Spreman sam preuzeti Bosnu Royal

18. Dec 2017. | 08:56 | NV
30455

Sinoć je KK Bosna Royal je u okviru prvenstva BiH savladala ekipu Vogošće i odigravanjem utakmice spriječeno je (barem privremeno) gašenje tima ili njegova suspnezija zbog neigranja utakmice. Podsjetimo, pred pomenutu utakmicu nekadašnji evropski pravak je doslovno skupljao igrače da u skladu s pravilima izađu na parket, jer su nakon brojnih odlazaka igrača, zbog neisplaćenih plata, ostali na samo osam igrača.

U ovakvom stanju, jasno je, klub ne može djelovati u narednim mjesecima i godinama.

Jučer su se pojavile informacije da bi na mjesto predsjednika bivšeg evropskog prvaka mogao doći Harun Mahmutović, bivši sekretar KS BiH.

On je tu informaciju potvrdio za portal SportSport.ba.

“U stalnom sam kontaktu sa ljudima iz Bosne Royal u posljednjih par dana i spreman sam da uđem u klub, da pokušamo spasiti Bosnu. To zavisi malo od njih, malo i od mene, ali ako budem ja, želim prvo da vidim gdje se nalazimo i kolika su dugovanja, a onda bih napravio plan”, ističe Mahmutović.

“Što je najbitnije spreman sam da budem predsjednik, ali u ova dva naredna dana ćemo sve znati. Uglavnom, blizu sam, ja volim košarku, volim Bosnu i želim pomoći, te svoje znanje i sve ostalo podrediti Bosni. Ako ljudi iz Uprave naravno budu za”, dodaje Mahmutović.

Mahmutović je svjestan da su finansije najveći problem nekadašnjeg prvaka Evrope.

“Nema tu puno šuplje, treba obezbijediti pare i pronaći igrače, a mi ako obezbijedimo deset miliona eura možemo igrati i Euroligu. Ovo mora sada biti domaći tim, sa najboljim domaćim igačima i na taj način se mogu uštediti pare. Oni su jeftiniji od stranih, a ja ću klub otvoriti za sve dobronamjerne ljude. Ne trebamo da se bavimo politikom, već obezbijedimo pare”, dodao je Mahmutović.

 

NV

Na vrh