Havnør: Saradnja između BiH i Norveške će se nastaviti i u budućnosti

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović sastao se danas sa Anne Havnør, zamjenicom šefa misije Ambasade Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini s kojom je razgovarao o vremenskim nepogodama koje su zadesile općinu Tuzla, ali i o budućoj saradnji

2. Sep 2014. | 16:58 | S.M
27882a


"Zahvaljujem za veliku pomoć u izgradnji dva obnovljena mosta. Mi smo aplicirali za još jedan projekat kod norveške vlade i nadamo se pomoći. Radi se o prevenciji klizištu, odnosno o ulaganju u sistem prevencije, u opremu, u softver ili blagovremenog alarmiranja što bi osposobilo našu geodetsku službu i naše geologe za pravovremenu informaciju i sve ono što je potrebno da li je s aspekta klizišta neki prostor rizičan", rekao je Imamović.

On je također napomenuo da norveški narod i norveška Vlada pomažu Bosnu i Hercegovinu i Tuzlu. Zahvaljujući sinergiji norveške vlade i Tuzle, BIT centar je danas najbolji tehnološki na prostoru par bivše Jugoslavije. Takođe, norveška vlada godinama pomaže pomaže kulturnim manifestacijama,kao što su Cum grano salis Meša Selimović i Festival umjetnosti mladih Kaleidoskop.

"Vrlo smo sretni što smo danas prisustvovali otvaranju mostova i posebno smo dirnuti zahvalnošću koju su ljudi pokazali. Uvjerili smo se da su novci zaista dobro potrošeni. Ovo je bio zajednički poduhvat i ja bih htjela da se zahvalim svima koji su tome doprinijeli. Vrlo smo sretni što općina Tuzla nije teško pogođena poplavama zahvaljujući mnogim prevencijama koje su poduzete. Želim istaći da imamo dobru saradnju između naše dvije države koja će se i budućnosti nastaviti", kazala je Havnør.

(Agencija FENA)

Na vrh