HDZ i opozicija u hrvatskom narodu: Sporazum HS i HDZ-a 1990 uperen je protiv jednoumlja HDZ-a

8. Apr 2018. | 16:14 | NV
barisa-colak-0205(2)

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Bariša Čolak i visoki dužnosnik HDZ BiH oštro je reagirao na vijest da su predsjednici kantonalnih odbora Hrvatske stranke i HDZ 1990., Josip Krajina i Vinko Marić, potpisali u Travniku Izjavu o zajedničkom nastupu na općim izborima u BiH 2018. godine.

HNS piše kako je Čolak optužio da “dok se bošnjačke stranke ujedinjuju u namjeri da dekonstituiraju Hrvate, neke hrvatske stranke, nažalost im pomažu lažima i obmanama kojima žele izazvati jaz između hrvatskog naroda.”

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković odbacio je tvrdnje Čolaka da je sporazum kantonalnih odbora Hrvatske stranke i HDZ 1990 u Zeničko-dobojskom kantonu uperen protiv hrvatskog jedinstva. Dapače, naveo je Skopljaković u svojoj reakciji, “to je važan dogovor, kao i oni koji zasigurno uskoro slijede, itekako u interesu Hrvata u cijelom području BIH.”

Skopljaković je naveo da je kucnuo trenutak da se razbije, kako je rekao “nepodnošljiva i nekorektna manipulacija i jednoumlje koje, kroz tzv. HNS godinama provodi HDZ BiH.”

“Grubom političkom tlačenju na štetu hrvatskih interesa, a za osobni politički i finansijski profit  jedne klijentelističke i kleptomanske skupine ljudi mora doći kraj. Razumijem da se Bašira Čolak, kao jedan od kreatora sramnog, diskriminirajućeg prijedloga izmjena Izbornog zakona, koji je na sreću završio na smetljištu, i kao slijepi sukreator izdaje hrvatskih interesa u RS, mora pravdati javnosti, a napose Hrvatima, ali činjenice naprosto govore da je politika koju vodi vrh HDZ BIH nanijela i nanosi ogromnu štetu Hrvatima u većem dijelu BiH, a ta šteta će biti još i veća ako HDZ BiH odbije tehničke izmjene Izbornog zakona koje bi trebale poboljšati izborni proces i umanjiti prevare i izborne krađe”, naveo je predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković u reakciji, prenosi Patria.

 

NV / NAP

Na vrh