Herdželaš: Ključno je što smo bili kao tim, bili smo konstantna podrška jedni drugima

Fed Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je sjajan rezultat, plasman u prvu grupu euro-afričke zone nakon što je savladala Dansku sa 2:1 u play offu druge grupe euro-afričke zone

17. Apr 2016. | 21:54 | A.S.
dea_herdzelas

Pobjedu u singlu protiv Danske ostvarila je naša najbolja teniserka Dea Herdželaš, koja je savladala Karen Barritz, a zatim je u dublu sa Emom Burgić Bucko donijela plasman BiH u prvu grupu euro-afričke zone.

“Osjećam se fantastično! Stvarno je veliki uspjeh za našu reprezentaciju”, rekla je Herdželaš

U grupi naša Fed Cup reprezentacija ostvarila je pobjede protiv Lihtenštajna i Egipta, a poraz je upisan protiv Austrije. Herdželaš kaže obzirom na tešku grupu da se ovome nije nadala.

“Iskreno nismo se nadali. Imali smo dosta tešku grupu, međutim uspjeli smo. Ključno je da smo zaista djelovali kao tim, bili smo konstantna podrška jedni drugima i to je na kraju doprinijelo ovom odličnom rezultatu”, dodala je naša teniserka.

Naša teniserka koja je 347. na ATP listi kaže kako će ovaj rezultat svima pomoći u nadolazećim turnirima. “Mislim da je ovo svima donijelo samopouzdanja i da će imati itekako uticaj na nadolazeće turnire. Ovo nam je samo podstrijek da radimo još bolje”, istakla je Herdželaš.

Ema Burgić Bucko pet godina nije bila članica Fed Cup reprezentacije BiH, tako da Herdželaš nije imala priliku ranije igrati s njom. Upravo ove dvije teniserke ostvarile su ključnu pobjedu protiv Barritza i Francati.

“Saradnja sa Emom je stvarno odlična. Funkcionisale smo kao jedna. Odlučujući dubl smo igrale fantastično. Rezultatski možda djeluje kao da je meč bio jednostavan, međutim zaista nije, morale smo dati i 200% od sebe”, rekla je Herdželaš, piše SCsport.

Na vrh