Hiljadu paketića za ustanove koje se brinu o djeci

Grad Sarajevo osigurao je 1.000 poklon-paketića za ustanove koje se brinu o djeci bez roditeljskog staranja, djeci u stanju socijalne potrebe i djeci s umanjenim sposobnostima.

12. Jan 2014. | 12:21 | D.Z
17369

Riječ je o Udruženju paraplegičara i oboljelih od dječije paralize KS-a, Udruženju "Prosperitet Roma", Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju, Dječijem domu "Bjelave", Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica", Udruženju humanitarne organizacije ALTIUS, Štadlerovom dječijem domu "Egipat", SOS-Kinderdorf international Sarajevo, NVO altruista "Svjetlo", GuGu, Centru za kreativno odrastanje, Udruženju "Život s Down sindromom", Pedijatrijskoj klinici KCUS-a, Udruženju slijepih građana KS-a, Udruženju "Oaza" i Udruženju građana oboljelih od cerebralne dječije paralize.

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo sreću djece upotpunila je predstava "Čarolija" i Djeda Mraz koji je podijelio paketiće.

Gradonačelniku Ivi Komšiću i Gradskoj upravi Grada Sarajeva upućene su brojne zahvalnice povodom uspješne realizacije dječijeg novogodišnjeg programa u saradnji s Radijem 8, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

(Fena)

Na vrh