Historijski uspjeh za Mostar SG Staklorad

27. Aug 2017. | 21:24 | NV
Mostar SG turnir

Igrači Mostar Stari grad Staklorada na najbolji mogući način zaključili su nastup na kvalifikacijskom turniru UEFA futsal kupa, pregazivši sinoć albanskog predstavnika Flamurtari rezultatom 12:0. Bila je to treća pobjeda bh. futsal prvaka u isto toliko nastupa u kvalifikacijskoj grupi E, koja se protekla četiri dana igrala u Mostaru, saopšteno iz tog kluba.

S maksimalnih devet bodova, Mostar SG Staklorad osvojio je prvo mjesto u grupi i plasirao se na turnir glavne runde takmičenja UEFA futsal kupa, koji će se od 10. do 15. oktobra održati u rumunskom gradu Deva. Pored Deva, protivnik Mostarcima bit će Araz Naxçivan iz Azerbejdžana i St Andrews s Malte. Pobjednik grupe plasirat će se u elitnu rundu takmičenja.

Historijski uspjeh za Mostar SG Staklorada ostvarili su igrači: Stanislav Galić, Rijad Memić, Bekir Hodžić, Vladan Vesić, Daniel de Souza, Tarik Džemić, Benjamin Šikalo, Dejan Pavlović, Kristijan Radin, Marijo Aladžić, Saša Babić, Nermin Kahvedžić, Enis Isaković, Anel Radmilović, Haris Kajtaz, Mirko Hrkać, Elvir Salčin, Josip Bošković, a trener je Mirsad Fazlinović.

“Ove tri pobjede došle su kao rezultat višegodišnjeg rada svih u klubu. Ništa ovo nije došlo preko noći. Polako ali sigurno smo pravili klub koji je organiziran na zdravim osnovama, a pored pobjeda najbolji poklon su nam pohvale ljudi iz UEFA-e za organizaciju takmičenja u Mostaru. Hvala svim igračima na velikom zalaganju i trudu i publici koja nas je bodrila. Već od ponedjeljka okrećemo se nastavku takmičenja u Rumuniji. To je još veći izazov za naš klub, ali imamo vremena i znanja da se pripremimo za protivnike iz Rumunije, Malte i Azerbejdžana”, kaže predsjednik kluba Amel Bajgorić.

 

NV

Na vrh