Hotela u Trebinju sve više: Prošle godine otvorena tri, ove godine bit će još tri

2. Feb 2018. | 09:23 | NV
49709

Hotela u Trebinju svake godine sve više, a svaki radi punom parom. Prošle godine su otvorena tri nova hotela, a u ovoj će ih još toliko otvoriti svoja vrata.

Hotelijeri zadovoljno trljaju dlanove, za sezonu su spremni, a nisu odmarali ni tokom zime. “Mi smo izuzetno zadovoljni. Otvorili smo prije tri-četiri mjeseca, kapaciteti su stalno popunjeni. I za narednu godinu velika je zainteresovanost, posjećenost će biti fantastična. Sve je kako smo i očekivali”, rekla je za banjalučku ATV Jovana Tomašević iz hotela Central park Trebinje.

“Mi smo otvoreni u aprilu 2017 godine. Možemo da se pohvalimo da su ukupni kapaciteti bili popunjeni tokom čitave sezone. Turisti su najčešće iz Grčke i Turske, ali je bilo grupa čak iz Meksika koji su oduševljeni našim gradom i gostoprimstvom”, kaže Vanja Kundačina iz hotela SL Industry Trebinje.

U Trebinju trenutno radi 12 hotela i pet motela i to nije puno, tvrde u Turističkoj organizaciji, jer je gostiju iz godine u godinu sve više. Prošlogodišnji smještajni kapaciteti bili su 1.500 kreveta.

“Imali smo više od 30 odsto povećanja broja noćenja u odnosu na 2016 godinu. Prema najavama i nekim parametrima očekuje se da 2018. bude jednaka ili bolja”, rekao je Marko Radić, direktor Turističke organizacije Trebinja.

Vlasnici luksuznih trebinjskih hotela priželjkuju goste iz Južne Koreje jer su izdašni u trošenju. Ipak, u Turističkoj organizaciji najavljuju navalu Kineza koji najviše vole uživati u dobroj hrani i vedrom hercegovačkom nebu.

 

NV / indikator.ba

Na vrh