Hrvatska proslavila Dan pobjede, nekoliko uhapšenih zbog pjevanja ustaških pjesama

5. Aug 2017. | 22:02 | NV
kolinda(30)

Hrvatski državni vrh danas je u Kninu obilježio 22. godišnjicu od vojne akcije Oluja u kojoj je vojska Republike Hrvatske oslobodila okupirane dijelove od strane pobunjenih Srba iz Krajine, piše agencija Patria.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je kazala da se nada kako će Hrvati i Srbi jednog dana zajednički obilježiti godišnjicu Oluje.

“Nadam se jednoga dana da ćemo biti u stanju zajedno obilježiti Oluju kao akciju koja je prekinula velikosrpsku agresiju, velikosrpsku politiku u kojoj su žrtve bili i mnogi Srbi i koje su upravo njihovo lokalno vodstvo i vlasti iz Beograda istjerali iz njihovih domova”, poručila je hrvatska predsjednica.

Dodala je da žali za svim nevinim žrtvama i da vjeruje u zajedničku budućnost svih u Hrvatskoj.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i kćerka poginulog hrvatskog branitelja Nikolina Mataija, u svom obraćanju u Kninu apelirali su na “slogu, kojom se Hrvatska 90-ih oduprla višestruko jačem neprijatelju i pobijedila u Domovinskom ratu”.

Srpsko Narodno Vijeće u nedjelju će se pokraj Knina pokloniti srpskim žrtvama Oluje.

Tokom današnje proslave u Kninu došlo je i do incidenata. Nekoliko mladića je na ulicama Knina skandiralo ustaški pozdrav “Za dom spremni” i pjevalo ustaške pjesme, pa je morala intervenisati i policija, koja ih je privela.

 

NV / NAP

Na vrh