Hrvatska stranka BiH podržala ideju Franje Topića o osnivanju tijela koje bi zamijenilo HNV i HNS

10. Apr 2018. | 14:58 | NV
Franjo-Topic 2

Hrvatska stranka cijeni lucidnom i prihvatljivom ideju predsjednika Hrvatskoga kulturnoga društva Napredak prof.dr. Franje Topića o osnivanju Koordinacijskoga tijela koje bi zamijenilo Hrvatsko narodno vijeće i tzv. Hrvatski narodni sabor, a koje bi raspravljalo o najvažnijim temama i pitanjima od značaja za državu BiH i hrvatske nacionalne interese.

“Hrvatska stranka, odnosno njezine prethodnice od samoga nastanka su zagovarale ideju o utemeljenju jednoga krovnoga nevladinoga nacionalnoga foruma koji bi djelovao u okvirima Ustava BiH i FBiH i u kojem bi intelektualni i moralni hrvatski autoriteti iz svih dijelova BiH ravnopravno raspravljali i bez nametanja rješenja, konsenzusom, odlučivali o svim važnim nacionalnim pitanjima.

Nažalost, tu je briljantnu ideju na najgrublji način uzurpirao i unakazio HDZ BiH zatvorivši vrata mnogim umnim i čestitim Hrvatima iz svih sfera života pretvorivši tu nevladinu udrugu u privatnu stranačku organizaciju koja služi isključivo za promociju i jačanje moći jedne stranke i njezinoga vođe.

Zbog takve manipulativne politike se ne čuje glas drugoga i drugačijega i Hrvati su, nažalost, danas svedeni gotovo na razinu političkoga fikusa koji je u sukobu sa svima u BiH i bez vizije za svoju budućnost. Želimo vjerovati da će mudra ideja prof. Topića naići na dobrodošlicu kod razboritih i neopterećenih Hrvata i da će uskoro i dobiti konkretne obrise. Hrvatska stranka je spremna dati svoj obol realizaciji te ideje, navodi se u priopćenju iz Hrvatske stranke BiH”, saopćeno je iz HS.

 

NV / NAP

Na vrh