Magazin>>

Hrvatska: Zatvorene ceste, dio Jadranske magistrale, ne voze ni trajekti

24. Feb 2018. | 16:54 | NV
hrvatska(4)

U Lici, Gorskom kotaru i na Hrvatskom primorju zbog olujnog vjetra i snijega zatvoreni su brojni putevi, trajekti na pojedinim linijama ne voze, dok su u unutrašnjosti na snazi brojna ograničenja, saopćio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na pojedinim dionicama vozi se otežano zbog ugaženog snijega na kolovozu, a moguća je i poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen je saobraćaj za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na putevima u dijelu centralne Hrvatske, Lici i Gorskom kotaru, uključujući državni put na dionici Karlovac – Vaganac – Korenica – Udbina – Knin, te kroz Gorski kotar na dionici Karlovac – Zdihovo – Kikovica.

Zbog olujnog vjetra i zimskih uvjeta nema slobodnog putnog pravca prema Dalmaciji i obrnuto, prema unutrašnjosti za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom.

Iz HAK-a navode da s preduzećem “Hrvatske ceste” rade na što bržem postizanja prohodnosti za teretni saobraćaj između Rijeke i Delnice.

Za sav saobraćaj zatvorena je Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, kvarnerski autoput prema Rijeci i državni put Gospić – Karlobag.

Autoputem Rijeka – Zagreb između petlji Kikovica i Delnice i autoputem Zagreb – Split između petlji Sveti Rok i Posedarje zbog olujnog vjetra smiju voziti samo putnička vozila.

Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme.

 

NV / NAP

Na vrh