Magazin>>

Huawei ojačao poziciju u regiji, rast prodaje 20 posto

22. Jan 2018. | 10:24 | NV
Huawei P9

Huawei je ojačao svoju poziciju u srednjoj i istočnoj Europi s više od 20 posto rasta prodaje, izjavio je Zhe Zhang, direktor Huaweija za Adriatic regiju.

Brend i dalje planira nastaviti biti predan istraživanju i razvoju širom svijeta kako bi korisnicima pružio najbolje korisničko iskustvo.

“Sigurni smo da ćemo i sljedeće godine potvrditi svoju predanost zahvaljujući novim pametnim telefonima koji donose intuitivno i prihvatljivo iskustvo za korisnike”, dodao je Zhang.

Huawei je prošle godine zabilježio veću potražnju za svojim pametnim telefonima kroz cijeli asortiman. U kompaniji planiraju nastavak tog trenda i narednih godina jer tržišne procjene govore da će do 2021. godine više od 60 posto svjetske populacije posjedovati pametni telefon (IDC, istraživanje “Mobilna umjetna inteligencija i budućnost inteligentnih uređaja”).

Porast prodaje reflektirala se i u sve većoj prepoznatljivosti Huaweija kao globalno poznatog, premium brenda. U 2017. godini Huawei se pozicionirao se na 49. mjesto BrandZ liste “Top 100 najvrjednijih globalnih brendova”, na 88. mjesto Forbesove liste “Najvrijednijih svjetskih brendova” i 40. mjesto Brand Finance Global liste “500 najvrijednijih brendova”.

 

NV / indikator.ba

Na vrh