Ilma Kazazić osvojila peto mjesto i ispunila normu za predstojeće Parolimpijske igre

12. Nov 2017. | 11:06 | NV
23476988_10214229858763192_49817870_n

Skijaška sezona za parolimpijku Ilmu Kazazić započela je novim uspjesima u Landgraafu u Holandiji.

Ilma je, pod stručnim nadzorom svoga trenera i selektora Paraolimpijske reprezentacije u alpskom skijanju Leona Svetlina na Evropa kup (EC), potvrdila svoj kvalitet i zauzela sjajno peto mjesto u iznimno teškoj konkurenciji.

Sa ovim rezultatom, Ilma je ispunila i normu u disciplini slalom za predstojeće Parolimpijske igre u Južnoj Koreji i normu za nastupe na Svjetskom kupu, gdje će biti prva takmičarka iz BiH, koja će od sada redovno nastupati na ovim velikim sportskim događajima.

Postignuti rezultat po riječima trenera, Ilmu vodi u društvo najačih, za šta ova mlada sportistkinja do početka Paraolimpijskih igara, ima još prostora za napredovanje.

“Landgraf ima posebno mjesto u mom srcu. Veže me za prve medalje i sjećanje na oca alpskog skijanja za osobe s invaliditetom u Bosni i Hercegovini, trenera i kapitena BH tima, rahmetli prof. dr. Senada Turkovića“, istakla je Ilma.

Ilma i Leon su mišljenja da ovi rezultati ne bi bili mogući da se u čitav sistem priprema i takmičenja naše alpske reprezenatcije nije uključio Paraolimpijski komitet BiH.

Posebnu zahvalnost izražavaju predsjedniku Paraolipmijskog komiteta Sabahudinu Delaliću i svima koji su pomogli da naš tim dostojanstveno predstavlja Bosnu i Hercegovinu na svjetskoj sceni, saopćeno je iz Ilminog tima.

 

NV

Na vrh