Ilma Kazazić osvojila prvo mjesto u Rinnu

Iako ima tek 17 godina, to nije pokolebalo ovu, možemo s pravom reći, veoma iskusnu takmičarku, iza koje već stoje veliki svjetski i evropski događaji, kao što su Paraolimpijske igre u Sočiju, Svjetsko prvenstvo u Kanadi i mnoga međunarodna takmičenja, da drugi dan takmičenja starta, kako ona kaže, mudro i pametno, što joj je donijelo pomenuti rezultat

6. Jan 2016. | 10:42 | A.D
52514

Nakon nedavnih uspjeha u Landgrafu i Pitztalu, ova mlada i nadasve uporna sportašica, jučer je u Rinnu u Austriji otišla korak dalje, osvajanjem prvog mjesta za juniore, a dok je u konkurenciji seniorskog IPCAS takmičenja, zauzela je izvanredno treće mjesto.

Moramo istaći da je pomenuti uspjeh za ovu takmičarku i Nacionalni Paraolimpijski Komitet Bosne i Hercegovine do sada i najbolji upisani rezultat.

Ilma je prvog dana IPCAS takmičenja, nakon prve vožnje u slalomu zauzela treće mjesto, no jaka želja za popravak rezultata, kako nam je prenijela telefonom, na veoma teškoj stazi, dovela je pred samim ciljem da napravi grešku udarcem lijeve noge od kapiju, gdje joj je spala skija i čime je u prvoj vožnji ostala bez plasmana.

Ilma o svom uspjehu, pored svojih trenera i roditelja, stalno ističe ljude i institucije, koje su ovoj prvoj Bosanskoj paraolimpijki u alpskom skijanju, pomogle u afirmaciji, kako na državnoj, tako i na međunarodnoj sceni.
Za njene uspjehe kaže, pored rada i truda, dobrim dijelom zaslužna je i nova vrhunska oprema, koju joj je nedavno u ime Paraolimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, darovao Sabahudin Delalić.

Ilma također, iskazuje i posebnu zahvalnost prema Paraolimpijskim komitetima Hrvatske i Srbije, koji joj značajno pomažu u trenažnom ciklusu priprema na glečerima i putovanjma na takmičenja, što u konačnici ima veoma velike uštede, kako kaže za budžet njenog kluba i budžet njenih roditelja.

Za one koji neznaju, važno je napomenuti da je Ilma Kazazić nedavno izabrana i za najuspješniju sportašicu osoba s inavliditetom u BiH za 2015 godinu.

Ilma je tada obećala da će je ovo prestižno priznanje, koje je san svakog sportaša, motivirati za novim uspjesima i željom da Bosnu i Hercegovinu nastavi predstavljati na najbolji mogući način.

Na vrh