Ilma Kazazić zabilježila odličan uspjeh u Austriji

Državna reprezentativka i članica skijaškog kluba osoba s invaliditetom ILMER, Ilma Kazazić, u BiH se vratila sa dvije srebrene medalje

15. Dec 2015. | 10:03 | A.D
51463

Ilma je u četvratak otputovala za Austriju, kako bi Bosnu i Hercegovinu predstavljala u disciplinama alpskog skijanja slalom i veleslalom za osobe s invaliditetomn na evropskom takmičenju, koje se održavalo pod pokroviteljstvom IPC International Paralympic Committee.

Na ovom na prestižnom evropskom takmičenju u svim disciplinama alpskog skijanja, učestvovalo je ukupno 125 takmičara iz 15-tak zemalja.

Bosanskohercegovačka predstavnica Ilma Kazazić je u obje discipline alpskog skijanja za juniore slalom i velelsalalom, zauzela sjajno drugo mjesto, te se tako dva puta našla na podijumu rezervisanom za najbolje.

Podsjećanja radi, Ilma Kazazic je Bosnu i Hercegovinu, Paraolimpijski komitet i Skijaški klub osoba s invaliditetom ILMER u samo 20-tak dana, nakon osvajanja drugog mjesta u Holandskom gradu Landgraf, ponovo u Austrijskom Pitztalu, obradovala osvajanjem dva druga mjesta u pomenute dvije discipline, saopćeno je iz Skijaškog kluba Ilmer.

Na vrh