Ilma Kazazić zasluženo putuje na Zimske Paraolimpijske igre

26. Feb 2018. | 09:33 | NV
IMG_1754

Bosna i Hercegovina zasluženo putuje na Zimske paraolimpijske igre u Pjongčang, nakon novih uspjeha u Abtenau (Austrija) naše jedine predstavnice Ilma Kazazić.

Ilma je na WPAS trci u Abtenau u subotu, odvezla svoju drugu najbolju vožnju života u disciplini slalom, zauzimanjem petog mjesta, kojom je bodove u generalnom svjetskom poredku najboljih, spustila visoko ispod norme na 180. Mada tu ima još dosta prostora za napredak, to će  ipak našoj skijašici pored generalnog poretka najboljih na ranking listi, omogućiti i pogodniji startni broj na predstojećim paraolimpijskim igrama, koje počinju 9. marta, saopćeno je iz ski kluba “Ilmer”.

Ilma u Pjongčang putuje 6. marta sa trenerom Leonom Svetlinom, prespektivnim i mladim stručnjakom, inače bivšim reprezntativcem BiH u alpskom skijanju, zatim sa doktorom Mirasadom Muftićem te Šefom misije BH tima Generalnim sekretarom Parolimpijskog komiteta BiH Osmanom Handžićem.

Ilma kaže, sretna je što će nakon upornog i marljivog truda, nakon četri godine borbe po mnogim svjetskim borilištima, zasluženo, sama sa sobom i vjerom u uspjeh, ponovo razviti zastavu svoje Bosne i Hercegovine, kao prije četri godine u Sočiju.

Bez obzira na odličan tim, Ilma na olimpijadu odlazi tužna jer najljepši dio započete skijaške priče za osobe sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini ne može dobiti željenu krunu, zato što autor iste od prije osmnaest mjeseci nije stanovnik ove planete. Radi se o rahmetli prof. Senadu Turkoviću njenom prvom treneru i kapitenu BH tima, koji je ovoj mladoj Sarajki otvorio vrata velike svjetske skijaške scene, saopćeno je iz kluba “Ilmer”.

 

NV

Na vrh