Internacionalni fudbalski turnir u Minhenu: Šansa za ”naše” Amerikance da pokažu svoje umijeće

20. Feb 2018. | 15:52 | Namik Alimajstorović
Ucesnici Minhen - spvgg-gw-deggendorf-306075_1

Njemački grad Minhen od 23-30 marta 2018. godine biće domaćin Internacionalnog fudbalskog turnira, na kojem će učešće uzeti tim najbolje selektiranih fudbalera iz Amerike, koji su izabrani na prošlogodišnjem Balkan Soccer Campu u Las Vegasu. Za “naše” Amerikance nastupiće momci u kategorijama U14/16 i U17/18+, a ekipe su sastavljene od igrača koji svoju karijeru žele nastaviti u Evropi.

U kojoj fazi su  pripreme za održavanje ovog turnira, pitali smo direktora US Soccer Educationa Murata Alibašića.

“Što se nas tiče, Internacionalni turnir Minhen 2018. može početi sutra. Za turnir se do sada prijavilo 28 igrača, obezbjedjeni su fudbalski tereni za treninge i utakmice, potom sparing ekipe protiv kojih će naši momci odmjeriti snage. Hotel za smještaj fudbalera je u neposrednoj blizini igrališta, a kompletiran je i stručni štab. Pored mene, tu su treneri Erick French, Slobodan Čobo Janjuš, Semjon Milošević, Nedim Runda, Ratko Nikolić i Nenad Starovlah. Jedno veliko hvala dugujemo našem domaćinu u Minhenu gospodinu Željku Depranderu fudbalskom treneru, bez kojeg bio ovo bilo zaista teško organizirati”, kaže Alibašić.

Obzirom, da će za protivnike imati svoje vršnjake iz eminentnih klubova iz Minhena i okoline, TSV Milbertshofen, SpVgg Grün-Weiss Deggendorf Football club, SV Planegg-Krailling te da će turniru prisustvovati veliki broj trenera, skauta i menedžera iz Evrope, ovo im je velika šansa da se dokažu i da probaju pronaći angažman u nekoj od fudbalskih akademija ili ekipa sa Starog kontineta.

Imajući u vidu da će na turniru nastupiti dvije selekcije naših momaka (U14/16 i U17/18+) te da je predviđeno da svaka ekipa ima po 20 fudbalera, ostalo je upražnjeno desetak mjesta. Ta mjesta će, po odluci stručnog štaba, biti popunjene prije svega našim momcima iz Amerike, a ostatak fudbalskim nadama iz Njemačke i okolnih zemalja.

Zainteresirani fudbaleri koji žele uzeti učešće na ovom turniru, svoj sportski CV mogu poslati organizatoru turnira US Sooccer Education ili na mail direktoru Muratu Alibašiću.

 

NV / BH INFODESK

Na vrh