Inzko: 2016. nudi šansu za odlučan iskorak

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko na Ekonomskom fakultetu u Londonu govorio je o BiH dvadeset godina nakon Daytona, pri čemu je naglasio šanse i izazove s kojima se BiH suočava u 2016. godini

27. Jan 2016. | 20:24 | S.M
53679


Kazao je da je BiH napravila istinski napredak tokom proteklih dvadeset godina, posebno tokom prvih deset godina procesa provedbe mira, ali da još uvijek mora napraviti izvjesne pomake prije nego što nezaustavljivo nastavi napredovati ka trajnoj stabilnosti kao punopravna članica evroatlantske porodice.

"Godina 2016. pruža BiH šansu da napravi odlučan iskorak, a u predstojećim sedmicama i mjesecima političari će se naći u centru pažnje kao nikada do sada. Uvjeren sam da je izbor s kojim se suočavaju u suštini vrlo jednostavan: odlučno se okrenuti ka budućnosti ili i dalje držati ovu zemlju taocem njihovih ličnih ciljeva i ambicija", rekao je visoki predstavnik.

Istakao je da je potrebno iskoristiti narednih nekoliko sedmica i raditi na tome da BiH ponovo krene naprijed, saopćeno je iz OHR-a.

(Agencija FENA)

Oznake: >

Na vrh