Iračka vojska šalje dodatna pojačanja u Mosul

19. Nov 2016. | 17:06 | NV
Iraqi-Army-Mosul

Danas su iračke snage ušle u kvart Muharibeen, smješten u sjeveroistočnom dijelu Mosula, prenose mediji. Prvi put nakon dvije godine iračka vojska se nalazi u tom dijelu Iraka.

U borbama u istočnom dijelu Mosula iračka vojska trpi velike gubitke, piše almasdernews.com. Naime, ISIL nanosi teške gubitke iračkoj vojsci upotrebom bomabaša samoubica. Stoga je u taj dio grada poslano još vojnika.

Na jugu, iračke snage osvojile su selo Qaryat Kaharīz i sada odatle mogu napasti južne dijelove grada.

Na zapadnim prilazima gradu šiitske milicije napreduju, ali te snage, kako mediji javljaju, ne napadaju sam Mosul, budući da se radi o većinski sunitskom gradu. Šiitske milicije stoga presjecaju dobavne pravce ISIL-a i izvode druge specijalne operacije.

Sa druge strane, ISIL je pokrenuo napad prema mjestu Qayyarah s ciljem presjecanja linija opskrbe iračke vojske. U prvom naletu ISIL je osvojio šest sela, ali je, prema pisanju medija, sirijska armija vratila sva izgubljena sela.

Irački izvori tvrde da je u borbama za Mosul ubijeno ili zarobljeno 2 800 terorista ISIL, a ISIL-ova agencija Amaq tvrdi da su oni ubili 2 671 pripadnika kurdskih snaga i iračke vojske. Amaq dalje navodi da je ISIL izvršio 124 samoubilačka napada korištenjem vozila napunjenim eksplozivom.

 

NV / foto almasdernews.com

 

Oznake: > >

Na vrh