Ismet Sejfić promjenio klub

22. Sep 2017. | 20:28 | NV
Ismet Sejfic

Reprezentativni centar Ismet Sejfić nakon odličnih partija u dresu PVSK iz Pečuha, i naredne sezone igrat će u Mađarskoj. Naime, on je potpisao jednogodišnji ugovor sa  ekipom Jaszbereny KSE, koja je prošle sezone zauzela 12. mjesto u mađarskom prvenstvu. Ismet je početkom mjeseca povezivan i s Bosnom Royal, a nakon potpisa sa  ekipom Jaszbereny KSE imao je dobru ponudu iz Francuske.

“Na moju odluku da nastavim igrati u Mađarskoj utjecalo je to što mislim da mogu još da napredujem u ovom klubu, ali i upornost uprave i trenera. Prošle godine ekipa je imala jako lošu sezonu, i ove godine njihov cilj je play off, jer do prošle godine stalno su bili među top 6 klubova. Jedan od razloga zašto sam došao u Jaszbereny KSE je i da se dokažem i budem pozvan u reprezentaciju”, kaže Ismet Sejfić.

Naš košarkaš će biti veliko pojačanje za ekipu koja ima ambicije da izbori nastup na evropskoj sceni.

Podsjetimo, 208 centimetara visoki centar iz Prozora prošle sezone je izabran u idealnu petorku A mađarske divizije, a prosječno je bilježio 15,4 poena i 8,4 skokova. Upravo sjajne partije u PVSK-u bile su najbolja preporuka selektoru Dušku Vujoševiću da uputi Sejfiću poziv u reprezentaciju BiH.

Bh. košarkaške “Zmajeve” za nešto više od dva mjeseca čeka težak zadatak u kvalifikacijama, a žrijeb im nije bio naklonjen, pa su u grupi sa Rusijom, Francuskom i Belgijom. Sejfić je iznio i svoje viđenje kvalifikacija i mogućnosti prolaza.

“Iskreno, naša reprezentacija je u teškoj grupi, i mislim da možemo proći samo u slučaju da tu bude naš General Dule. Želim mu brz oporavak i da povede naše momke u kvalifikacijama za Mundobasket koje počinju u novembru”, rekao je Sejfić.

 

NV

Na vrh