Magazin>>

IT-konferencija “We Are Developers” uz pogodnosti za učesnike iz BiH

20. Dec 2016. | 14:02 | NV
Wearedevelopers_Foto

U Beču će se 11. i 12. maja 2017. godine održati stručna konferencija za programere i IT menadžere “WeAreDevelopers”, a cilj organizatora je u prvom redu da privuče stručnjake iz Srednje i Istočne Evrope. Očekuje se 2.000 programera za internetske i mobilne aplikacije i softvere, što predstavlja pravu ekspanziju u poređenju sa prošlogodišnjih 200 učesnika.

Inicijatori konferencije Benjamin Ruschin i Sead Ahmetović prvenstveno su željeli stvoriti pozornicu i platformu za programere i učiniti Beč atraktivnijim tehnološkim centrom van državnih granica.

U fokusu konferencije su razvoj interneta, mobilnih aplikacija i softvera, kao i aktuelne teme virtualne stvarnosti, interneta stvari, robotike i umjetne inteligencije.

Pretprodaja ulaznica već je počela, a ulaznice, čija je redovna cijena 199 eura, trenutno su u ponudi za 59 eura. Dodatni popust odobren je za zemlje u kojima Grad Beč ima svoja predstavništva. Tako se uz promotivni kod EUROCOMM-BIH za učesnike iz Bosne i Hercegovine može ostvariti dodatnih 20 posto popusta na ulaznice svih kategorija.

 

NV

Na vrh