Ivanković Lijanović: Dodik i Čović su prijetnja za našu domovinu

17. Jun 2017. | 23:11 | NV
17.06.17. Jerko Lijanovic

Nakon jučer održanog sastanka lidera HDZ-a BiH i SNSD, Dragana Čovića i Milorada Dodika u Banja Luci, reagovao je i Jerko Ivanković Lijanović.

”I nakon jučerašnjeg, još jednog, sastanka Čovića i Dodika, zasnovanog na već ustaljenim poštapalicama ”mora se”, ”treba se”, ”vrijeme je”, a bez ikakvih konkretnih rješenja i zaključaka, stanovnicima u cijeloj BiH bačena je još jednom prašina u oči kako oni nešto rade i bore se za stanovnike BiH.

Njihove politike su prijetnja za našu domovinu i njihovim djelovanjem posljednjih više od 20 godina dovedeni smo u katastrofalno ekonomsko i socijalno stanje u kojem se nalaze stanovnici BiH.

S obzirom da su se obojica složili kako parlamentarna većina na niovu BiH i FBiH ne postoji, što navodno otežava njihove namjere za dalji rad, napominjem ih da se uopšte, ne moraju ”snalaziti”, kako je to dvojac naveo, do narednih izbora 2018. godine u svom političkom djelovanju.

Zato Čoviča i Dodika pozivam da raspišu prijevremene izbore te da dopuste stanovnicima BiH da iskažu svoje demokratsko pravo i odluče da li im politike HDZ BiH i SNSD-a odgovaraju ili ne za budućnost. Sami će se uvjeriti da velika većina stanovnika FBiH i BiH ne podržava njihovu rušilačku politiku, koju provode po principu zavadi pa vladaj”, poručio je Jerko Ivanković Lijanović.

 

NV

Na vrh