Ivanković Lijanović: Vlast neka hitno riješi status boračke populacije

14. Jun 2017. | 17:42 | NV
14.06.17. Lijanovic i Halilovic s demobilisanim borcima 2

Borce koji protestima pred zgradom Vlade Federacije u Sarajevu, posjetio je Jerko Ivanković Lijanović, saopšteno je iz Narodne stranke Radom za boljitak. Ivanković Lijanović u potpunosti podržava proteste i zahtjeve boraca.

”Ovim putem apelujem na sve odgovorne i one u čijim je rukama moć da riješe status pripadnika boračke populacije, da to hitno urade. Demobilisanim borcima trebaju konkretna riješenja, a ne pregovori koji će ih i dalje vući u još veću agoniju. Ti ljudi koji su se svojim životima borili zaslužni su što mnogi od nas danas žive u miru i demokratiji. Njima ne treba luksuz niti skupocjeni automobili već osnovna prava koja će njima i njihovim porodicama obezbijediti normalne životne uslove”, poručio je Jerko Ivanković Lijanović kandidat za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2018. godine nakon što je danas zajedno s Farukom Halilovićem iz Sarajeva, mladim kandidatom za Parlament BiH na Općim izborima 2018. godine, posjetio grupu demobilisanih boraca koji mirno protestuju od ponedjeljka ispred zgrade Vlade FBiH.

”Također svim dobrim ljudima koji su u mogućnosti apelujem da ovim hrabrim ljudima koji su odlučili mirnim putem tražiti svoja prava ispod otvorenog neba, doniraju hranu i vodu kako bi im olakšali borbu za njihova prava i adekvatne uslove za život”, poručio je Jerko Ivanković Lijanović.

14.06.2017. Lijanovic u razgovoru s demobilisanim borcima ispred Vlade FBiH

NV

Na vrh