Izetbegović: Borci su odbranili BiH, moramo ih zbrinuti

1. Mar 2018. | 12:57 | NV
bakir(8)

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, na mezarju Kovači i spomen obilježjima delegacije sa svih nivoa vlasti položile su cvijeće. Odata je počast i prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću.

Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BIH kazao je da treba raditi dalje na pomirenju, te da BiH ima već hiljadu godina i bit će dovijeka.

“Dobri ljudi, lijepa zemlja, samo treba imati nešto pametnije političare u njoj”, kazao je Izetbegović poručivši ljudima da ostanu u “ovoj lijepoj zemlji”.

Govoreći o demobilisanim i obespravljenim borcima koji su protestirali tokom jučerašnjeg dana sve do ranih jutarnjih sati, Izetbegović je kazao da su oni odbranili ovu zemlju.

“I neće se desiti da iko od njih bude bez zdravstvenog osiguranja, i da iko od njih uđe u godine kada ne može da privređuje, a da ne bude zbrinut. Naći ćemo načina da tu stvar završimo. Moramo naći načina da do zadnjega zbrinemo te ljude i mi ćemo to i uraditi, ma koliko to koštalo. Naravno, mogućnosti koje imamo nisu bezgranične. Ne smijemo opteretiti privredu više nego što može nositi, ne možemo ugroziti, recimo, penzioni fond i ostale fondove, ali da se preko ovoga može još nešto dodatno uraditi – može sigurno i mi ćemo to uraditi”, poručio je Izetbegović.

 

NV / NAP

Na vrh