Izetbegović, Čović i Radončić o očekivanjima od izbora i referenduma u RS-u

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu da nakon lokalnih izbora očekuje spuštanje nepotrebno dignutih tenzija i vraćanje aktivnostima na poboljšanju svakodnevnog života bh. građana

7. Sep 2016. | 20:00 | Dž.A.
referendum

Dodao je da pod tim podrazumijeva izgradnju infrastrukture, reforme, povećanje životnog standarda i slično.

Upitan šta očekuje nakon referenduma u RS-u, Izetbegović je odgovorio da očekuje da referendum neće ni biti održan.

Predsjednik HDZBiH Dragan Čović očekuje da na lokalnim izborima svi HDZ-ovi kandidati za načelnike budu izabrani na te pozicije, te da ta stranka osvoji većinu u općinskim vijećima.

Dodao je da očekuje da sve stranke, rasterećene od predizborne kampanje koja je razlog svega lošeg u BiH u posljednjih osam mjeseci, počnu donositi odluke i dogovarati se kako bi ovo partnerstvo zaživjelo kao prava koalicija i strateško partnerstvo.

Za Čovića je manje važno hoće li referendum u RS-u biti održan ili neće jer smatra da nakon njega ne može ništa biti drugačije nego što je bilo.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić rekao je da očekuje da rezultat lokalnih izbora bude takav da će ova koalicija moći raditi još snažnije na lokalnom nivou, a kad je riječ o referendumu u RS-u da dijeli mišljenje s Izetbegovićem.

 

(FENA)

Na vrh