Izetbegović predsjedavajući Predsjedništva BiH u narednih osam mjeseci

Član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović danas preuzima dužnost predsjedavajućeg od člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Dragana Čovića, koju će obavljati u narednih osam mjeseci

17. Mar 2016. | 08:48 | K.K
56207

Kako je Izetbegović izjavio sinoć novinarima nakon nakon sastanka kolegija Stranke demokratske akcije, njegov prvi prioritet je realizacija Master plana integracije BiH u EU koji dalje podrazumijeva niz najbitnijih prioriteta za napredak reformi u BiH koje se se odnose na vladavinu prava, tržišnu ekonomiju, općenito mjere koje će pojačati i otvoriti prostor za oporavak privrede.

"Tu je i put BiH ka NATO-u odnosno preuzimanje prvog godišnjeg plana u okviru MAP-a. Šanse nam nisu baš velike, ali treba se potruditi. Treba se boriti za to da izlobiramo, kod prijateljskih država koje imaju utjecaja na odluke u NATO savezu, da se BiH da prvi godišnji plan", kazao je Izetbegović.

Nakon osam mjeseci, Izetbegovića će na mjestu predsjedavajućeg zamijeniti član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Mladen Ivanić.

(Agencija FENA)

Na vrh