Izetbegović primio ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije: Prijateljski odnosi dvije države

16. Nov 2017. | 16:55 | NV
Izetbegović i Mominah 002

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Hanija bin Abdullaha Mominaha.

Sagovornici su potcrtali prijateljske odnose i vrlo dobru bilateralnu saradnju dviju zemalja, istučući da ima prostora i za njihovo poboljšanje, naročito na planu ekonomije i investicija.

Ambasador Mominah izrazio je zadovoljstvo što su vlasti BiH osigurale vizne olakšice građanima Saudijske Arabije, što je omogućilo da se utrostruči broj turističkih posjeta Bosni i Hercegovini.

Izražena su očekivanja da će dobra saradnja dviju zemalja biti nastavljena i u narednom periodu, kako na bilateralnom planu, tako i kroz saradnju u međunarodnim organizacijama.

Član PBiH Izetbegović je izrazio zabrinutost zbog sukoba u arapskom svijetu i uputio poziv da se svi nesporazumi rješavaju dijalogom i mirnim putem.

Sagovornici su zajednički osudili ispaljivanje balističkih raketa iz Jemena na gradove u Saudijskoj Arabiji, naglasivši da je napad na civile i nedužne ljude kukavički čin, koji se ničim ne može opravdati.

Ambasador Mominah uputio je poziv članu PBiH Izetbegoviću da posjeti Saudijsku Arabiju, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

NV

Na vrh