Izetbegović primio ambasadora Velike Britanije Edwarda Fergusona

22. Jan 2018. | 21:04 | NV
Izetbegović i Feguson 1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio ambasadora Velike Britanije Edwarda Fergusona, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Na sastanku je istaknut značaj usvajanja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH i njegov pozitivan uticaj na dalji ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini.

Razgovarano je i o završetku procesa usvajanja budžeta na svim nivoima vlasti, sa posebnim osvrtom na razvojni program budžeta Federacije BiH. Također je konstatovan značajan napredak u ispunjavanju Talinskog uslova za aktiviranje Akcionog plana za članstvo BiH u NATO-u.

Ambasador Velike Britanije informisao je člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića o okvirnom programu Summita Berlinskog procesa, koji će biti održan u julu ove godine u Londonu.

Razmijenjena su i mišljenja u vezi sa procesom iznalaženja rješenja za izmjene Izbornog zakona BiH, pri čemu je Izetbegović ponovio svoj raniji stav da je u izbornim procesima neophodno osigurati ravnopravnost svih naroda i građana, na cjelokupnoj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Izetbegović je također naglasio da je za izmjene izbornog zakonodavstva neophodno osigurati konsenzus svih parlamentarnih političkih partija, bez obzira jesu li trenutno u poziciji ili opoziciji, jer se radi o pitanjima koja se tiču svih političkih opcija i svih građana Bosne i Hercegovine.

 

NV

Na vrh