Izetbegović primio delegaciju Međunarodne asocijacije islamskog biznisa MAIB

20. Mar 2018. | 16:21 | NV
Izetbegović i biznismeni 3

Predsjednik MAIB-a Marat Kabaev informisao je predsjedavajućeg Izetbegovića da je riječ o asocijaciji biznismena muslimana koja ima 31 predstavništvo u Rusiji, te predstavništva u Turskoj, Azerbejdžanu, Kazahstanu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

MAIB planira otvoriti predstavništvo u Bosni i Hercegovini, koje bi bilo poveznica sa ostatkom Evrope, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Delegaciju MAIB-a činio je niz istaknutih biznismena iz Rusije i Turske, koji su pokazali veliki interes za investiranje u Bosnu i Hercegovinu, prije svega u oblasti turizma, energetike, naftne i metalne industrije, te u proizvodnju hrane po halal standardima.

O potencijalima koje Bosna i Hercegovina pruža inostranim investitorima, kao i o nizu konkretnih projekata, predstavnike MAIB-a upoznao je premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Predsjedavajući PBiH Izetbegović pozdravio je incijativu za osnivanje predstavništva MAIB-a u Bosni i Hercegovini, izrazivši očekivanja da će to rezultirati konkretnim investicijama u našoj zemlji, kao i povezivanjem bh. kompanija sa kompanijama iz Rusije i Turske.

 

NV

Na vrh