Izetbegović: Tešanj uspješna sredina, a nadam se da će se Šepić vratiti u Klub SDA

4. Feb 2017. | 22:47 | NV
SDA_Tesanj_Press

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas u Tešnju, gdje je boravio na poziv Općinske organizacije (OO) SDA Tešanj, da je ta sredina bila uspješna u otvaranju demokratskih procesa 90-tih, kao i u odbrani BiH od agresije te da je ovaj grad u međuvremeno izrastao u jednu od najuspješnijih sredina, kada se radi o ekonomiji, privredi, odnosno realnom sektoru uopće.

“Uvijek se ovdje može iskreno i vrlo kvalitetno i sadržajno razgovarati i dobiti feedback od ljudi koji se razumiju i koji se ne ustručavaju ukazati na neke stvari te eventualno korigovati ono što se radi”, kazao je Izetbegović na pres-konferenciji nakon završetka radne skupštine OO SDA Tešanj.

Izrazio je zadovoljstvo razgovorima vođenim ovim povodom te razmijenjenim informacijama o aktuelnim procesima u BiH.

Komentirajući novinarski upit u vezi s najavom Senada Šepića da više neće participirati u Klubu SDA u Predstavničkom domu PSBiH, Izetbegović je kazao da to nije trebao učiniti “u momentu kada smo pružili ruke jedni drugima” i u složenoj političkoj situaciji u BiH u kojoj se sve otvorenije govori o ambicijama određenih krugova za postizanje nekih ratnih ciljeva mirnodobskim sredstvima.

Dodao je da ovo nije trenutak za slabljenje snage Kluba SDA i slabljenje snage Bošnjaka, izražavajući nadu da je Šepić zadržao članstvo u SDA i da nije nemoguće da se vrati u Klub ove stranke, uz opasku da svako odluke donosi sam.

Predsjednik OO SDA Tešanj i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović izjavio da je skupština OO SDA Tešanj bila prilika za otvoren razgovor o svim političkim pitanjima koja se tiču dešavanja na lokalnom nivou, ali ukupnog stanja u SDA-u.

“Dobro je što je gospodin Izetbegović posjetio našu OO i što smo otvorili neka pitanja. Oko nekih se slažemo, oko nekih ne, ali to nas ne sprječava da zajednički radimo na popravljanju stanja u i oko SDA”, rekao je Mehmedović, zalažući se za još veći stepen slobode sposobnim i obrazovanim kadrovima unutar SDA, kao i u bh. društvu u cijelini.

 

NV / Fena

Na vrh