Izraelska vojska: U sljedećem ratu lider Hezbollaha će biti meta

29. Nov 2017. | 08:01 | NV
nasrallah

Lider libanskog Hezbollaha Hassan Nasrallah, odnosno generalni sekretar toga pokreta, biće meta izraelske vojske u narednom ratu Hezbollaha i Izraela, izjavio je glasnogovornik izraleske vojske (IDF) Ronen Manelis.

Kako piše izraleski Haaretz, Manelis je izjavio da Izrael trenutno provodi psihološki i medijski rat protiv Hezbollaha.

“Jedna stvar o kojoj razgovaramo jeste i transformacija tradicionalnih konzumenata medija u konzumente društvenih mreža”, rekao je glasnogovornik IDF-a.

Još polovinom oktobra izraelski ministar Naftali Bennett izjavio je da Izrael sljedećem ratu sa Libanom Izrael neće štedjeti Liban.

“Ako Liban ima Hezbollah kao dio svoje vlade i on posjeduje hiljade i hiljade raketa u svojim domovima, onda je Liban u igri, njegova infrastruktura, međunarodni aerodrom, vladine zgrade – sve je u igri. Jer, ako vi ne želite da se to dogodi, ne mora se dogoditi. Samo raspustite tu stvar koja se zove Hezbollah”, rekao je Bennett, prenijeli su tada izraelski mediji.

Recentno, Saudijska Arabija i premijer Libana Saad al-Hariri, koji je državljanin Saudijske Arabije i zastupnik interesa Rijada u Libanu, također su tražili raspuštanje Hezbollaha i smanjen uticaj te organizacije u dešavanja u drugim arapskim državama.

Hariri je prvo podnio ostavku na mjesto premijera libanske vlade dok je bio u Rijadu, a kada je se vratio u zemlju nakon dvije sedmice, ostavku je povukao.

 

NV

Na vrh