Javno govorenje žrtava rata u Žepču

Javno govorenje "Moja priča - Izaberimo mir zajedno" bit će održano u Kino dvorani Općine Žepče u četvrtak, 5. maja, od 12 sati, uz poruku "Kada oprostiš, nećeš promijeniti prošlost, ali ćeš promijeniti budućnost"

4. May 2016. | 13:03 | NV
Žepče

“Moja priča – Izaberimo mir zajedno” je razgovor o sukobima 1992. – 1995. godine u Bosni i Hercegovini iz drugog ugla i s drukčijom perspektivom. Naime, članovi udruženja logoraša, nestalih i nasilno odvedenih, poginulih, te oboljeli od PTSP-a (izravne žrtve rata), neovisno o etničkoj i religijskoj pripadnosti, javno govore o svojim osobnim iskustvima doživljenim u ratu.

“Moja priča – Izaberimo mir zajedno” aktivnost je u okviru četverogodišnjeg USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, kojemu je svrha izgradnja pomirenja i povjerenja među građanima svih etničkih grupa u BiH.

Projekt se aktivno provodi u više od 40 općina i gradova širom BiH, a glavni implementator je Catholic Relief Services (CRS), zajedno s partnerima: Fondacijom Mozaik, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH.

(Agencija FENA)

Na vrh