Jeremić: Opozicija u BiH treba učiti na greškama Srbije, ujediniti se i pobijediti

18. Mar 2018. | 10:56 | NV
jeremic

Bivši ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je da Evropa nije spremna da razmišljao o proširenju, “pa čak ni na Balkan.”

“Bojim se da to uopće nije na stolu, bar za dogledno vrijeme. Način na koji se Evropa ponaša na Balkanu nije ohrabrujući”, rekao je Jeremić, dodajući da Evropa na Balkanu toleriše dešavanja koja nisu u skladu sa Evropskim standardima.

Gostujući u Centralnom dnevniku na FACE TV Jeremić je rekao da Evropa aplaudira vlastima u Srbiji, iako se ta zemlja udaljava od evropskih standarda.

Bivši ministar vanjskih poslova Srbije smatra “da se region treba dozvati”, pogotovo, rekao je, to treba uraditi Bosna i Hercegovina i Srbija, koju Jeremić vidi kao sijamske blizance, prenosi Patria. On je rekao da Srbiji ne može da bude dobro, ako je Bosni loše, i obratno.

Govoreći o opoziciji u BiH Jeremić je rekao da se nada da će opozicija u BiH uspjeti da izvuče neke lekcije od Srbije, “i da ne dozvoli da pocijepana i posvađana ide na izbore” koje bi prema mišljenju Jeremića “po svakim normalnim kriterijima trebala da dobije.”

“Ne želim da se miješam u unutrašnja pitanja BiH, ali stvarno mislim da od ovoga može bolje”, rekao je Jeremić.

“Hajde, probajte malo da iskoračite”, dodao je.

 

NV / NAP

Na vrh