Jerlagić: Zvizdić izdao interese Bošnjaka

27. Jan 2018. | 12:20 | NV
51285

Nakon jučerašnjeg borvka predsjedavajućeg Vijeća ministara u Davosu i povodom njegovih izjava, oglasio se saopštenjem predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić. U saopštenju se navodi:

“Gospodine Zvizdiću, Vi nemate pravo da bilo kome držite lekcije iz Davosa, dok ovdje u Bosni i Hercegovini izdajete interese Bošnjaka i legalizujete nepriznati popis manjeg BiH entiteta i umanjujete broj Bošnjaka u istom.

Pozivam Vas da objasnite građanima Bosne i Hercegovine šta ste i kako ”trgovali” na Kolegiju i koja je to i kakva cijena izdaje interesa Bošnjaka i građana Bosne i Hercegovine. Zašto ste derogirali sve Ustavne norme i dali tolike ustupke Željki Cvijanović? Da li je to uvertira u izmjene Izbornog zakona i to da svako dobije svoj ”etno feud”? Ko Vas je ovlastio za takvo nešto?

A u stvari šta se može i očekivati od ljudi koji su po Frankfurtu čekali da njihova generacija gine za njihove buduće fotelje. Gospodine Zvizdiću, Bosnu i Hercegovinu niste branili, e nećete je ni prodavati”, napisao je Jerlagić.

 

NV

Na vrh