Johannes Hahn o usvajanju seta zakona o akcizama: Dobre vijesti iz Bosne

15. Dec 2017. | 21:26 | NV
hahn(8)

Komesar EU za politike susjedstva i proširenja Johannes Hahn putem svog Twitter profila pozdravio je usvajanje seta zakona o akcizama u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

“Dobre vijesti iz Bosne. Pozdravljam usvajanje zakona kao ključnog koraka za osiguranje razvoja infrastrukture i međunarodne pomoći. Pozdravljam one koji su glasali ‘za’. Oni su pokazali hrabrost i posvećenost da pokrenu svoju zemlje na putu ka Evropskoj uniji u interesu svojih građana”, napisao je Johannes Hahn.

Podsjetimo, prilikom posljednje posjete Hahna Bosni i Hercegovini on je istakao značaj usvajanja seta zakona o akcizama.

“Ako nema seta zakona o akcizama, ako nema usvojene strategije… jednostavno ne vjerujem onda ni u šta. Vjerujem samo u činjenice, brojke i konkretne mjere. To sam vrlo jasno rekao i pojasnio. To nije samo moje shvatanje, već evropsko viđenje mišljenje. Ja nisam konačna instanca u EU, ja sam negdje između gdje pokušavam ono što se radi u BiH približiti zemljama članicama EU. Meni treba jednoglasna odluka 28 članica da pređemo na naredni korak, a on se može ostvariti samo ako su realizirani svi postignuti dogovori. Bez toga nema narednog koraka”, kazao je Hahn prilikom posjete BiH.

 

NV / NAP

Na vrh