Johnson: Putin kao Hitler 1936. godine

21. Mar 2018. | 21:37 | NV
boris_johnson

Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson rekao je mu je mučno pomisliti kako ruski lider Vladimir Putin likuje zbog Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Johnson je na sjednici odbora za vanjske poslove Britanskog parlamenta rekao da je saglasan s laburističkim poslanikom koji je povezao Svjetsko prvenstvo sa Hitlerovom upotrebom Olimpijskih igara 1936. godine kao propagande za nacistički režim, prenio je AP.

“Mislim da je poređenje sa 1936. sasvim ispravno. Mislim da je mučan prizor, iskreno, zamisao kako Putin likuje na ovom sportskom događaju”, rekao je Johnson.

Velika Britanija zbog trovanja bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke neće poslati članove kraljevske porodice i Vlade na prvenstvo, mada će engleska reprezentacija učestvovati.

Johnson je rekao da britanska Vlada ne podstiče navijače da ne idu na prvenstvo, ali je dodao da je zabrinuta za njihovu sigurnost.

On je dodao da je zvaničnik u ambasadi u Moskvi nadležan zasigurnost navijača među 23 diplomate koje je Rusija protjerala kao uzvratnu mjeru na protjerivanje ruskih diplomata iz Londona.

 

NV / Tanjug

Na vrh