Jovanović: Dodik se doveo do besmisla, počeo da ratuje sa Angelinom Jolie, a sada i sa Freemanom

7. Feb 2018. | 21:20 | NV
Jovanovic(2)

Lider LDP-a Čedomir Jovanović gostujući u Pressingu na N1 televiziji kazao je da mu je žao što je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik sebe doveo u slijepu ulicu.

“Srpski narod ima dva lidera, Dodika i Vučića. Imajući u vidu jednu takvu činjenicu on je morao da se ponaša mnogo odgovornije. Ne mogu reći da se osjećam odgovornim za poziciju u kojoj se on našao. Ja sam mu pokazao put onda kada je to bilo vrijeme. On tim putem nije želio da ide zato što nije htio da preuzme teret odgovornosti koji sam nosio ja”, kazao je Jovanović.

Na konstataciju urednika i voditelja emisije Amira Zukića da njegovi umjereni stavovi izazivaju veliku pažnju u BiH, posebno kod Bošnjaka, a u Srbiji uvrede, Jovanović je kazao da je to zbog toga što tim stavovima podsjeća na to što je istina.

“Ta politika kojoj ja govorim i koju simbolizujem jedina ima perspektivu. Da ima više ljudskosti bilo bi više takvih poteza. Ja ljude poštujem i uvažavam te različitosti, ali nikada nisu za mene bile ključne reference”, kazao je Jovanović.

Kako je kazao, vladajuće elite u Srbiji su u većoj mjeri prihvatile politiku zbog koje je sataniziran.

“To su neke male pobjede”, naveo je on.

Morgan Freeman je izložen napadima i uvredama zbog emisije “Priče o nama”?

“To je podsjećanje na nešto što bi mi da zaboravimo. To je mnogo veći problem za Srbiju nego za Bosnu jer vi možete da živite bez našeg priznanja odgovornosti za to što se desilo u vašim životima. Ali mi sa tim grijehom jako teško možemo živeti, a da ostanemo normalni. Zbog toga sam ja u jednom intervjuu u kojem sam bio zajedno sa Dodikom on sebe doveo do besmisla, počeo da ratuje sa Angelinom Jolie. U međuvremenu se taj rat proširio na Morgana Freemana, ko zna na koga još. To su posljedice velike slabosti i nemoći da se preispitamo i da stanemo na svoje noge, pogledamo gde smo, definišemo šta je ono što treba da radimo, preuzmemo odgovornost, ne samo ono što je bilo već i za ono što je pred nama. To jeste obaveza naše generacije, to nam je sudbina, i vas u Sarajevu i nas ovdje u Beogradu”, kazao je Jovanović, prenosi agencija Patria.

 

NV / NAP

Na vrh