Jozo Barišić: Politika Dragana Čovića je izluđivanje Hrvata i u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj

10. Feb 2018. | 13:21 | NV
jozobarisic

Potpredsjednik Hrvatska stranke BiH Jozo Barišić pozvao je predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića na prizemljenje, a poručio je i to da Čović treba prestati glumiti političku žrtvu i hrvatskog mesiju po regiji, a naročito Zagrebu, te da se vrati u pregovaračku zbilju sa bošnjačkim vođama i relaksira napete odnose između Hrvata i Bošnjaka.

Barišić je apelirao i na predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da se ne inati i da za pregovaračkim stolom ponudi Hrvatima kompromis.

“Sve svađe i sukobi se prelamaju preko leđa izmiješanih i ojađenih naroda, a poglavito trpi povratnička populacija. Izborni zakon je definitivno nemoć i jedno od brojnih neispunjenih obećanja Dragana Čovića“, rekao je Barišića.

Predsjednika HDZ-a BiH nazvao je samoproglašenim hrvatskim vođom. Smatra da je kratkoročnog vijeka politika Dragana Čovića koju je nazvao minipulacijom te “izluđivanje Hrvata i u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj.”

Barišića smatra da se ne može mjenjati Izborni zakon samo u Federaciji, jer bi to imalo za cilj da samo Čović ponovo može biti izabran u Predsjedništvo BiH.

Barišića je ošto kritizirao Čovića i ocijenio da “kako se predsjednik HDZ-a BiH ponaša i koliko često boravi u Hrvatskoj te kakvu morbidnu kampanju vodi“, ne bi ga čudilo da jednoga dana Čović ne bude kandidat za predsjednika Hrvatske.

Barišić je Čovića nazvao narcisoidnim političkim umišljenikom i beogradskom marionetom, te produženom rukom predsjedika Srbije Aleksanda Vučića.

Iz Hrvatske stranke BiH pozvali su “sve progresivne političke snage u RS i u cijeloj BiH na  kompromis i poštivanje ljudskih prava i hrabro ispunjavanje evropskih standarda kako bi ova opljačkana zemlja ušla u EU i prije 2025. godine.”

 

NV / NAP

Na vrh