Juventusov “area menager” u posjeti Sarajevu

7. Feb 2017. | 08:46 | NV
juve1

Marco Degortes, Area menager tima iz Torina, u posjeti je Juventusovoj Akademiji u Sarajevu, koja je u našem glavnom gradu počela sa radom u septembru 2016.

Nosilac projekta je Birr Group, koja je potpisala ugovor sa Juventusom na tri godine, a osim kampa, koji je protekle godine uspješno sproveden u našoj zemlji, tokom cijele godine egzistira i Akademija, koja je namijenjena za svu djecu od 6 do 17 godina. Treninzi se odvijaju tokom cijele godine, sa pauzom tokom ljeta u trajanju od dva mjeseca.

Treninzi se održavaju tri puta sedmicno i dječaci su podjeljeni prema uzrasnim kategorijama. Sve vježbe se rade po Juventusovoj metodi treninga sa jasno određenim ciljevima i Juventusovoj filozofiji “Grow up people, before players” (Odgajamo ljude, pa tek onda fudbalere).

Akademija trenutno broji 30-tak članova, koji su uzeli učešće u nekim od takmičenja, organizovanih na području kantona, poput Zimska lige u Sportskom centru Bombonera.

Sa djecom trenutno rade tri lokalna trenera, koji su asistirali trenerima iz Juventusa na ovogodišnjem kampu i koji su nakon toga prošli obuku kod pomenutog Marca Degortesa, kojih ovih dana boravi u Sarajevu, kako bi dodatno educirao trenere.

“Degortes je zadužen za našu akademiju i u stalnoj je komunikaciji sa nama, te prati sve aktivnosti vezane za akademiju. Mjesečno, po pet do sedam dana posjećuje akademiju, vrši edukaciju trenera, prati trenažni proces, kontroliše pripreme za trening, a svrha mjesečne posjete je edukacija naših trenera, praćenje napretka Akademije i dječaka, nakon čega podnosi izvještaj direktno u Juventus, koji prati rad naše akademije”, kaže direktor i osnivač Birr Group Artem Avanesyan.

NV / nap.ba

Oznake:

Na vrh