Kakanj: Usluga Obdaništa “Mladost” pojeftinila sa 150 KM na 50 KM mjesečno

30. Dec 2017. | 11:58 | NV
39294

Od 1. aprila 2018. godine plaćat će se samo 50 KM mjesečno za usluge koje pruža Javna predškolska ustanova “Mladost” Kakanj. Ova odluka je označila potpuni preokret u pogledu dostupnosti usluga kakanjskog Obdaništa “Mladost” svim građanima sa cjelokupnog područja općine Kakanj obzirom da se radi o cijenama koje će biti prihvatljive za sve, što znači i za one sa manjim porodičnim mjesečnim primanjima, saopćeno je iz Općine Kakanj.

Obzirom na ograničenost kapaciteta i ograničen broj djece koja mogu biti primljena u kakanjsko Obdanište “Mladost”, bit će definisani kriteriji po kojima će se provoditi procedura prijema djece. U kriterijima će biti primijenjeno načelo prioriteta kod prijema na način da prednost imaju djeca iz porodica sa manjim mjesečnim primanjima (socijalna karta porodice).

Ova aktivnost će biti realizirana na transparentan, pošten i javnosti dostupan i vidljiv način, tako da neće i ne smije biti nikakvih pojava koje nisu u skladu sa kriterijima, kažu iz Općine.

Do sada u Kaknju se usluga Obdaništa “Mladost” plaćala 125 i 150 KM ovisno od uzrasta djeteta, no sada se uvodi jedinstvena cijena od 50 KM mjesečno.

 

NV

Na vrh